Reklamacije

Reklamacije

Prijava reklamacija

Prijava reklamacija se vrši u objektu u kome je proizvod kupljen ili, u slučaju internet kupovine, na e-mail adresu office@ballary.rs ili na broj telefona +381 60 486 8880

Ako je paket koji je dostavio kurir oštećen -  Kupac može odbiti prijem pošiljke. Ukoliko se šteta ustanovi nakon isporuke i otvaranja paketa Kupac je dužan da reklamaciju prijavi što pre, a najkasnije u roku od 24h od momenta prijema, u suprotnom zahtev kupca neće biti prihvaćen.

Pravo potrošača na odustanak od ugovora o kupovini, u slučaju kupovine proizvoda izvan poslovnih prostorija prodavca

Obaveza Prodavca je da potrošača koji zaključuje Ugovor na daljinu obavesti o pravu jednostranog raskida ugovora zaključenog na daljinu (član 27 Zakona o zaštiti potrošača).

Na osnovu člana 28 Zakona o zaštiti potrošača Potrošač ima pravo da u roku od 14 dana odustane od Ugovora zaključenog na daljinu, odn. izvan poslovnih prostorija, bez navođenja razloga i bez snošenja dodatnih troškova (osim troškova iz člana 34 i 35 Zakona o zaštiti potrošača).

Pravo Kupca je da proizvod kupljen na daljinu može vratiti Prodavcu i zahtevati povraćaj novca saglasno članu 28. Zakona o zaštiti potrošača, u roku od 14 dana od dana kupovine, potpisivanjem i slanjem zahteva za raskid ugovora zaključenog na daljinu. Obaveza Prodavca je da uz svaki proizvod pošalje obrazac zahteva za raskid ugovora zaklučenog na daljinu.

U slučaju raskida Ugovora na daljinu Prodavac može zahtevati nadoknadu razumnih troškova, a koje je imao u postupku prodaje i povraćaja proizvoda (član 35, stav 2, ZZP).

Više informacija o Zakonu o zaštiti potrošača možete pročitati na sledećem linku: http://mtt.gov.rs/download/1(2)/ZZP.pdf

Internet prodavnica Ballary zadržava sva prava promene cene proizvoda tako da, ako je artikal poručen po jednoj ceni i sa tom cenom primljen od strane Kupca, a nakon toga je cena smanjena, Kupac nema pravo na povraćaj novca.

Nastojimo da cene, fotografije i opisi artikala budu što tačniji i kompletniji, ali ne možemo da garantujemo da su svi podaci apsolutno ispravni. Artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku.